1968 – 1969: 11 – 15

11. Vanilla Fudge – Renaissance

Mahtipontista menoa, suuria soundeja, rocksinfoniaa. Tätä kaikkea löytyy Vanilla Fudgen repertuaarista. Mark Steinin mahtavat urut ja Carmine Appicen äänekkäät rummut luovat voimakkaan pohjan koko levylle. Hienot biisit saavat arvon mukaisen kohtelun. Upeaa musiikkia alusta loppuun tällä loistavalla albumilla.

12. The Turtles – The Turtles Present The Battle Of The Bands

Turtlesin neljäs levytys on konseptialbumi. Itse musiikki on hyvinkin erilaista täydellisistä popkappaleista bluegrassiin. Kaikki on toteutettu hienosti, bändi soittaa loistavasti mitä tahansa, ja moniääniset laulut soivat kuin enkelit taivaassa. Eikä pidä unohtaa omaperäistä huumoria, minkä huomaa ennemmin tai myöhemmin. Monipuolinen popteos.

13. The Nice – Ars Longa Vita Brevis

Nice erikoisuus oli siinä että yhtyeen pääinstrumentti oli urut ja muut koskettimet. Keith Emerson oli niiden virtuosiomainen käsittelijä. Nice sekoitti klassista ja rockia saaden aikaan upeita teoksia. Erityisesti on mainittava heidän versionsa Sibeliuksen Karelia-sarjasta. Omaperäinen ja kiehtova taidepläjäys.

1969

14. The Moody Blues – On the Threshold Of A Dream

Moody Bluesin luoma oma äänimaailma vie kuuntelijan ihmeelliselle matkalle kauniiden popmelodien maahan. Siellä mm. mellotron, huilu, oboe sekä 12-kielinen kitara tekevät kaikesta ihanaa kuunneltavaa. Vaikka kaikki yhtyeen jäsenet tekevät näitä hienoja kappaleita pysyy laatu ja yhtenäisyys koko albumin ajan. Kaunista niin kaunista, yksi universumin kauniimpia albumeja.

15. Ten Years After – Ssssh

TYA:n toinen albumi pahtaa blues rockia todella reippaalla otteella. Rytmiryhmä vahvistettuna uruilla luo mainion pohjan Alvin Lee rajulle kitaroinille. Biisit ovat huippuluokkaa, ja niiden meno on melkoista haipakkaa. Yksi aikansa sekä genrensä merkkiteoksia, ehdottomasti.

Kommentoi



Ei kommentteja.