196 -200

196. Suomen Talvisota 1939-1940 – Underground Rock

Kun rockmuusikot ja beatkirjailijat sekä Mauri Antero yhdistivät voimansa syntyi tämä paikoin jopa käsittämätön suurteos. Suomalainen rocklyriikka muuttui kertaheitolla, ja parempaan suuntaan. Musiikki on perusrockkia, mutta esitystapa on mitä mainioin.

197. Pekka Streng – Magneettimiehen Kuolema

Herkkää ja kaunista sekä sopivasti mystistä. Streng on päässyt kulttihahmojen joukkoon ja tämä upea teos tukee hänen viehätystään. Pressa taustalla soittaa loistavasti saaden aikaan hienon psykedelisen vaikutelman.

198. Eero Raittinen – Eeron Elpee

Kun Eero vaihtoi käännösiskelmistä englanninkieliseen rockiin ja bluesiin, otti mukaansa Suomen rockmuusikoiden kerman ja painui studioon syntyi tämä hieno albumi. Tällä olisi jo pitänyt pärjätä maailmallakin, mutta ei. Pari hienoa jazz tulkintaakin on eksynyt mukaan, mutta se ei heikennä yhtään tätä teosta.

199. Wigwam – Fairyport

Wigwamin jäsenet alkoivat erottua persooniksi, Gustavson ja Pohjola yhä selvemmin progepuolella,Pembroke popparina. Kaikki tekivät upeita biisejä, niiden yhdistämiseen vaadittiin tuplalevy ja siinä onnistuttiin hienosti, kun vielä lisättiin jamibiisi lopuksi niin Tolonekin pääsi vauhtiin ja näytti miten kitaraa soitetaan, Österberg rumpujensa takana hoiti myös hommansa taidolla. Tuloksena siis hieno albumi.

200. The Stooges – Fun House

Melkoista jammailua ja sekopäistä soittoa vetävät Stoogesit tällä kertaa. Poweria on vaikka muille jakaa, mutta fiiliksen välityksessä levyltä kuuntelijaan on vaikeuksia. Livenä varmasti tajunnan räjäyttävää, levyltä kuunneltuna jää vaisuksi, silti pesee muut tämän alan yrittäjät kepeesti.

Kommentoi



Ei kommentteja.